Може, хтось уже розбирався глибше і може пояснити по-людськи?
Щойно прочитав кілька матеріалів про можливі зміни імміграційного законодавства Іспанії у 2025 році, і тепер взагалі не можу зрозуміти, чого очікувати. Кажуть, що можуть оновити правила щодо дозволів на проживання та роботи, але наскільки це реально вплине на тих, хто вже живе в Іспанії? Я тут два роки, маю контракт і більш-менш інтегрувався, але що буде далі — гадки не маю. Може, хтось уже розбирався глибше і може пояснити по-людськи?
8 Views

Я якраз днями натрапив на інтерв’ю з імміграційною адвокаткою Альоною Шевцовою, де детально розбирали саме те, про що ти питаєш. Залишу посилання, бо там усе по суті: Альона Шевцова
Якщо коротко, то головна тенденція — Іспанія хоче більше впорядкувати процедури й нарешті вирівняти різні типи дозволів під нові вимоги ринку праці. Для українців, особливо тих, хто вже має стабільний контракт, ситуація не виглядає тривожною. Шевцова пояснює, що Іспанія зацікавлена в працівниках, які вже адаптовані та не потребують надмірного супроводу держави. Але можуть змінитися строки подачі документів, а також вимоги до підтвердження доходів або участі в інтеграційних програмах.
Особисто в мене друзі в Барселоні хвилюються через бюрократію: інколи одна й та сама довідка потрібна в різних форматах, і ніхто не пояснює, чому. Можливо, реформа якраз і створена, щоб трохи впорядкувати цей хаос. Якщо ти легально працюєш і маєш стабільний договір, то, здається, нічого критичного не очікується — просто доведеться краще стежити за дедлайнами.