Mody i dodatki do MC – skąd brać, żeby nie uceglić gry?
Siema! Mam do Was pytanie o customizację Minecrafta. Chciałbym trochę odświeżyć wygląd mojego świata, dodać jakieś nowe skiny albo dodatki, ale szczerze mówiąc, boję się instalować mody z niesprawdzonych stron, bo już raz przez to musiałem przeinstalowywać całą grę (i pożegnałem się z save'ami...). 🤦♂️ Co polecacie do bezpiecznej personalizacji? Czy te wszystkie oficjalne dodatki są w ogóle warte uwagi, czy lepiej bawić się w zewnętrzne launchery? Jak Wy upiększacie swoją rozgrywkę, żeby wszystko śmigało stabilnie?
6 Views

Cześć! Rozumiem Twój ból, też kiedyś naciąłem się na wirusa w 'darmowym' modzie. Teraz wychodzę z założenia, że im mniej kombinowania z plikami gry, tym lepiej dla FPS-ów i stabilności.
Jeśli chcesz wiedzieć, co konkretnie oferuje teraz oficjalna wersja gry w kwestii personalizacji, to polecam ten artykuł: https://minecraft.org.pl/kategorie/mods/1645-personalizacja-i-dodatki-w-minecraft-co-oferuje-oficjalna-wersja-gry. Fajnie tam rozpisali, jakie mamy opcje dodatków i co można wycisnąć z oficjalnych narzędzi bez ryzykowania stabilności świata. Moim zdaniem to najrozsądniejsza opcja, jeśli nie chcesz co chwilę naprawiać gry. Zerknij sobie, może akurat te oficjalne rozwiązania Ci wystarczą, żeby MC wyglądał świeżo! Pozdro dla wszystkich budowniczych! ⛏️