UnionPay
Час від часу замислююся, чи не почне UnionPay активно витісняти інші платіжні системи в Європі та, можливо, навіть в Україні. Я останнім часом подорожував по Азії й помітив, що там UnionPay використовується майже всюди — від дрібних магазинчиків до великих мереж. Цікаво, чи є передумови для того, щоб ця система прижилася і в нас, особливо з огляду на зміни у сфері еквайрингу та загальну цифровізацію платежів.
8 Views

Мені здається, що певні рухи у цьому напрямку вже помітні. Наприклад, буквально днями читав про те, що PAIO надала компанії SENDS сервіс еквайрингу карток UnionPay International. Ось тут є детальна інформація, якщо ще не бачив: Альона Шевцова
Цікаво те, що це не просто “додали новий спосіб оплати”, а фактично відкрили бізнесу можливість працювати з аудиторією, яка користується UnionPay як основною картою. Я сам стикався з цим, коли приймав платежі від клієнтів з Китаю — з Visa або Mastercard у них бувають обмеження, а з UnionPay все проходить набагато стабільніше. Якщо в Україні з’явиться зручний еквайринг, то магазини й онлайн-сервіси точно звернуть на це увагу.
А от наскільки швидко UnionPay стане популярним у звичайних користувачів — питання відкрите. Для цього банки теж повинні почати активніше видавати картки або хоча б підтримувати їх нормально.