top of page

Forever Young

Public·269 members

Czy wypada dać prezent, który daje „wolną rękę”?

Cześć! Mam w tym roku spory dylemat. Moja rodzina jest dość wybredna, a ja kompletnie nie mam czasu na podpytywanie każdego z osobna, co by chciał dostać pod choinkę. Boję się, że kupię kolejny nietrafiony sweter albo zestaw kosmetyków, który wyląduje na dnie szafy. 🤦‍♂️ Czy uważacie, że dawanie prezentów, które dają obdarowanemu swobodę wyboru, to dobry pomysł? Czy to nie jest zbyt pójście na łatwiznę? Jakie macie doświadczenia – wolicie dostać konkretną rzecz (nawet średnio trafioną), czy raczej coś, co sami możecie sobie wymienić na to, co Wam się marzy?

3 Views

Mam dokładnie to samo! Czasem lepiej dać komuś wybór, niż uszczęśliwiać na siłę czymś, co mu się nie przyda. Moim zdaniem to wcale nie jest pójście na łatwiznę, tylko wyraz szacunku dla czyjegoś gustu i oszczędność stresu dla obu stron.

Niedawno czytałem na TKO.pl świetny artykuł właśnie o takich prezentach na Boże Narodzenie, które dają pełną swobodę wyboru: https://tko.pl/328011,2025,12,19,prezent-na-boze-narodzenie-ktory-daje-swobode-wyboru. Fajnie tam opisali, dlaczego to teraz taki trend i jak to ugryźć, żeby prezent wciąż był elegancki i sprawił realną radość. Od kiedy zaczęłam tak robić w mojej rodzinie, nikt już nie wymienia prezentów po świętach. 😉 Zerknij sobie, może to rozwiąże Twój problem i zaoszczędzi Ci mnóstwo nerwów przed Wigilią!

CONTACT

Venue

GMMA

P.O.Box 9681

Fountain Valley, CA 92728

admin@gmma7.org

Tel: 714-444-3032

• LinkedIn
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

Get In Touch

Leave us a message:

Thanks for submitting!

Stay Updated

Sign up to hear updates about announcements, upcoming missions, and more!

Thanks for submitting!

© 2024 by GMMA

bottom of page